Tether, USDT ihracını 2023’te 22,75 milyara yükseltiyor Yazar Investing.com

Yaygın olarak kullanılan stabilcoin USDT’nin arkasındaki şirket olan Tether, geçtiğimiz yıl içinde token ihracını önemli ölçüde artırarak Tron ve Ethereum blok zincirlerinde basılan toplam 22,75 milyar USDT’ye ulaştı. Tether’in dolaşımdaki arzına yapılan son eklemeler, yeni CEO Paolo Ardoino’nun “USDT envanterinin yenilenmesi” olarak adlandırdığı sürecin bir parçası olarak, 9 Kasım’da Ethereum’da ve bugün Tron’da 1’er milyar USDT’lik iki büyük ihracı içeriyordu.

Tether’in token ihraç etme ve yakma modeli, özellikle bu yılın başlarında bankacılık sektöründe yaşanan büyük olaylar ışığında, kripto para topluluğunun dikkatini çekti. Tether’in para basma faaliyetleri, 19 Ekim ve 3 Kasım tarihlerinde kaydedilen ve her biri ekosisteme Tron üzerinde 1 milyar USDT daha ekleyen önemli ihraçlarla güçlü bir şekilde devam etti.

Tether, token arzını artırırken, dolaşımını ayarlamak için token yakma işlemine de girişti. Şubat ayında 2 milyar Ethereum USDT’nin yakılmasıyla, Haziran ayında 3,1 milyar Tron USDT’nin yok edilmesiyle ve 22 Ağustos’ta 1,2 milyar Tron USDT’nin daha yakılmasıyla arzda kayda değer düşüşler meydana geldi.

Tether’in bu finansal manevraları gözden kaçmadı ve gözlemciler Tether’in faaliyetleri ile Mart 2023’te Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın çöküşü arasında bağlantılar kurdu. Bu spekülasyonlara ve faaliyetlerini durduran bu bankalarla bağlantılı olduğu iddialarına ilişkin incelemelere rağmen, Tether bu iddiaları reddetti ve mevzuata uygunluğa olan bağlılığını vurguladı.

2024 yılına doğru ilerlerken Tether, Web2 endüstrisini ilerletmeyi ve gerçek zamanlı bir rezerv kanıtı özelliği sunmayı amaçlayan dönüştürücü projeler için planlarını açıkladı. Bu girişimin, stabilcoin’i destekleyen rezervler hakkında güncel bilgiler sağlayarak USDT sahipleri için şeffaflığı artırması bekleniyor.


Ardoino’nun bu stratejik hamlelere ilişkin açıklamaları Sosyal Medya Platformu X aracılığıyla paylaşıldı ve burada basılan tokenlerin “yetkilendirildiğini ancak ihraç edilmediğini” açıkladı. Bu ayrım, Tether’in dinamik bir kripto para birimi ortamında dijital para arzını yönetme yaklaşımını anlamak için çok önemlidir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Uygulamayı İndirin

Küresel finans piyasalarını takip etmek için her gün Investing.com uygulamasını kullanan milyonlarca kişiye sen de katıl!

Şimdi İndir